DREJTORËT E ERION VELIAJT NUK VJEDHIN VETËM

Veliaj me 3 nga drejtoret e arrestuar, ne sfond SPAK

Çfarë është zbuluar deri më sot nga skandalet korruptive në Bashkinë e Tiranës është vetëm një pjesë e llumit të vjedhjes sistematike që drejtuesit e lartë të këtij institucioni zhvillojnë prej vitesh. Pesë drejtorët (5D) janë rasti i fundit dhe më i vrazhdë i përvetësimit të miliona eurove. Ata nuk mund të vidhnin vetëm. Ata nuk mund të vidhnin vetëm për vete. Ata kanë vjedhur me pëlqimin e kryetarit më të korruptuar të historisë së Tiranës, Erion Veliajt.

Gjurmët e korrupsionit të Erion Veliajt hasen gjithandej: nga hoteli në Durrës te ndërtimi imagjinar i inceneratorit të Tiranës; nga përqindja e lejeve të ndërtimit te subvencionet e padrejta të koncesionarëve privatë; nga zvogëlimi i hapësirës së gjelbër të Tiranës urbane te shkatërrimi i shtëpive të qytetarëve. Sot ne, qytetarët e Tiranës, jemi të vjedhur nga të gjitha anët. Vidhemi drejtpërdrejt nga pushtetarët lokalë që i bëjnë rrush e kumbulla taksat tona. Vidhemi edhe përmes degradimit urban e mjedisor, që ngushton hapësirat publike dhe mundësitë për jetë të shëndetshme.

Sot Erion Veliaj nuk duhet të ishte në zyrën e kryetarit të bashkisë, por në dhomën e qelbur të paraburgimit. Sot organet e drejtësisë duhet të kishin ngritur kundër tij të paktën dy akuza për korrupsion.

Sot Këshilli i Ministrave duhej ta kishte shkarkuar nga detyra e kryetarit të Bashkisë së Tiranës.

Nëse të mësipërmit nuk veprojnë sot në emër të ligjit, nesër do të veprojnë qytetarët në emër të së drejtës.

Ndaje në rrjet

Kopjo linkun dhe ndaje me miqte

https://levizjabashke.al/qendrime/drejtoret-e-erion-veliajt-nuk-vjedhin-vetem/