VAZHDOJNË PRESIONET DHE PROVOKIMET - PËRGJEGJËS ERION VELIAJ

Pas vonesave me njohjen ligjore nga ana gjykatësit Agron Zhukri, kësaj radhe është policia e Erion Veliajt që përpiqet të pengojë procesin e mbledhjes së firmave.

Teksa aktivistët e Lëvizjes BASHKË u stacionuan përballë Bibliotekës Kombëtare dhe mirëprisnin qytetarët për të firmosur, dy policë bashkiakë u afruan me pretendimin se nuk kishim leje për atë hapësirë publike.

Edhe këtë herë, si me afatet e gjykatës, Lëvizja BASHKË ka respektuar të gjitha procedurat ligjore duke aplikuar për leje. Është Bashkia Tiranë ajo që – si përherë – është në shkelje të afatit të përcaktuar duke mos e shpallur lejen e kërkuar.

Policët e Erion Veliajt pretenduan se ne duhet të largoheshim deri në momentin kur shefit të tyre t’i donte qejfi që të shpallte lejen. E sikur të mos mjaftonte presioni i tyre, thirrën edhe Policinë e Shtetit.

Këto manovra të ulëta të hyzmeqarëve të Veliajt sigurisht që u pritën me vendosmërinë tonë për të mos lëvizur.

U bëjmë thirrje të gjithë qytetarëve që të mos bien pre e të tilla provokimeve por të na bashkohen pranë Bibliotekës Kombëtare – sot e përditë deri në orën 18:00 – për të firmosur për kandidimin e një subjekti të ri partiak të cilit ia ka frikën dhe tenton ta pengojë mbarë establishmenti politik.

Bashkë mund t’ia dalim!

Ndaje në rrjet

Kopjo linkun dhe ndaje me miqte

https://levizjabashke.al/qendrime/vazhdojne-presionet-dhe-provokimet-pergjegjes-erion-veliaj/