PËR PAGA DHE PENSIONE DINJITOZE

Aktivisti Redi Muçi duke folur gjatë tubimit në Elbasan

Sot në Elbasan u mbajt takimi hapës i fushatës së Lëvizjes BASHKË për paga e pensione dinjitoze.

Si shumëkund tjetër nëpër Shqipëri, qyteti i Elbasanit duket sikur është ndërmjet dy botëve, asaj arkaike e historike dhe asaj moderne e pa identitet, asaj të vilave luksoze dhe të atyre që jetojnë çdo ditë në shtëpitë e vogla dhe lagjet e varfëruara. Elbasani i sotëm ka universitet, por nuk ka studentë, sepse të rinjtë janë larguar.

Përfaqësues dhe aktivistë të Lëvizjes BASHKË ngritën shqetësimet se sot pagat dhe pensionet janë të pamjaftueshme për shumicën dërrmuese të shoqërisë. Kjo mungesë, që është kambanë alarmi, vjen nga vjedhja dhe keqqeverisja për gjithë këto 33 vite.

Kjo fushatë do të jetë një mundësi për të folur për problemet reale që prekin punëtorët dhe pensionistët, ata që kanë ndërtuar dhe po kontribuojnë për të mirat e shoqërisë.

Lëvizja BASHKË vjen me alternativa dhe propozime serioze që paga minimale të jetë 60.000 lekë (të reja) dhe pensioni mesatar 32.000 lekë (të reja).

Lëvizja BASHKË nuk rreshtohet me hajdutët 33-vjeçarë dhe as me oligarkinë ekonomike. Ne e kemi treguar se qëndrojmë me punëtorët, pensionistët, të rinjtë, mësuesit, profesionistët, biznesin e vogël; me të gjithë ata që jetojnë me pagën e punën e tyre të ndershme.

Ky muaj do të na gjejë anekënd Shqipërisë.

Vetëm bashkë, çka duket e pamundur kthehet në të mundshme, dhe mundësia në realitet!

Ndaje në rrjet

Kopjo linkun dhe ndaje me miqte

https://levizjabashke.al/qendrime/per-paga-dhe-pensione-dinjitoze/