9 JANARËT DUHET TË MARRIN FUND

9 janari 2004 është padyshim një nga datat më dramatike në historinë e pluralizmit. 28 shtetas shqiptarë humbën jetën në kanalin e Otranos. Më i riu ndër ta ishte vetëm 15 vjeç. Tetë trupa nuk u gjetën kurrë.

Për shumëkënd, zëri i qytetarit të dëshpëruar që kërkonte ndihmë në edicionin informativ të mbrëmjes mbetet kujtim i freskët, traumatik. Një popull i tërë drithërohej me tragjedinë e bashkëqytetarëve që mbyteshin, ndërkohë që institucionet kishin falimentuar.

Asokohe qeveriste Fatos Nanoja, dhe shqiptarët ikin nga sytë këmbët nga vendi i tyre. Pastaj erdhi Sali Berisha, dhe shqiptarët vazhduan të mos gjenin shpresë në Shqipëri. Në fund mbiu Edi Rama, dhe shqiptarët iu kthyen edhe më fuqishëm gomoneve, duke rrezikuar jetën përditë në kanalin e Lë Manshit. Që të mos shndërrohemi në shoqëri gomonesh, duhet të organizohemi për të dëbuar nga pushteti dhe pozitat kyçe në ekonomi të gjithë grabitqarët e këtyre dekadave. Bregu për të cilin ne duhet të luftojmë është Shqipëria.

Ndaje në rrjet

Kopjo linkun dhe ndaje me miqte

https://levizjabashke.al/qendrime/9-janaret-duhet-te-marrin-fund/