SKANDALIT TË INCINERATORËVE I DUHET SHKUAR NË THEMEL

Erion Veliaj dhe Edi Rama, me në sfond një fushë me plehra dhe portretin e Blerim Hoxhës, biznesmenit të përfolur për aferën e incerneratorëve

Projekti i incineratorit të Tiranës është një skandal i hapur që sfidon parimet më themelore të transparencës, drejtësisë dhe përgjegjësisë publike. Ky projekt, i cili premtonte zgjidhje për një nga problemet më të mëdha mjedisore të kryeqytetit, ka shërbyer si një vrimë e zezë ku janë zhdukur dhjetëra miliona euro, ndërsa përgjegjësit vazhdojnë të mbeten larg dorës së drejtësisë.

Denoncimet e fundit nga Arben Ahmetaj - ish-zv/kryeministër dhe ministër i Financave - hedhin dritë të re mbi një rrjet të thellë korrupsioni që përfshin figura të larta politike dhe biznesmenë të diskutueshëm, si Blerim Hoxha - një emër që përmendet për herë të parë në këtë kontekst dhe i cili tashmë është i njohur për rolin e tij në Rafinerinë e naftës në Ballsh. Ky rast i fundit është thjesht një kapitull i ri në një histori të gjatë abuzimi dhe keqmenaxhimi.

Veçmas, mungesa e një hetimi të thellë dhe të pavarur ndaj Erion Veliajt, kryetarit të Bashkisë së Tiranës, pavarësisht lidhjeve të tij të dokumentuara me projektin, është një dëshmi e qartë një sistemi drejtësie që ende larg nga standardet e shtetit të së drejtës dhe barazisë përpara ligjit.

Është koha që të gjithë keqbërësit, pavarësisht pozitës apo ndikimit të tyre, të mbajnë përgjegjësi për veprimet e tyre. Qytetarët e Shqipërisë nuk duhet të paguajnë çmimin e keqmenaxhimit dhe korrupsionit sistemor. Ne kërkojmë drejtësi, transparencë dhe një fund të prerë të kësaj fryme të pandëshkueshmërisë që ka mbizotëruar për shumë kohë në politikën dhe oligarkinë shqiptare.

Ndaje në rrjet

Kopjo linkun dhe ndaje me miqte

https://levizjabashke.al/qendrime/skandalit-te-incineratoreve-i-duhet-shkuar-ne-themel/