SHQIPËRIA ËSHTË E ZHYTUR NË KORRUPSION

Gangrena kronike e shoqërisë sonë – korrupsioni – u evidentua përsëri nga raporti i Transparency International. E si mund të ndodhte ndryshe?

Në një vend ku oligarkët nuk i hyjnë më as garës së tenderimit, por i fitojnë favoret me ligj të posaçëm apo me PPP.

Në një vend ku çdo punë në administratën shtetërore këmbehet me mijëra euro.

Në një vend ku mediat dhe portalet kontrollohen nga të njëjtët oligarkë që pastrojnë paratë e drogës në ndërtim.

Në një vend ku korrupsioni është kthyer në zakon, deri aty sa kryeministri korrupton zyrtarët e huaj.

Shqipëria ngeli edhe këtë vit "në vend numëro" duke u renditur në vendin e 101. Sa për krahasim, Kosova në vitin 2020 renditej në vendin e 104, ndërsa në vitin 2022 u ngjit në vendin e 84.

Pa e shporrur njëherë e mirë këtë kastë politike hajdutësh, vendi ynë do vazhdojë të vuajë nga ky kalbëzim i përhershëm ku ligjin e bëjnë sahanlëpirësit.

Ndaje në rrjet

Kopjo linkun dhe ndaje me miqte

https://levizjabashke.al/qendrime/shqiperia-eshte-e-zhytur-ne-korrupsion/