NË SHQIPËRI I MBROJTUR ËSHTË VETËM KORRUPSIONI

Protestues me nje baner qe shkruan 'Mos voto Projektligjin masakrues te zonave te mbrojtura'

Sot deputetët e shumicës parlamentare miratuan ligjin për cenimin e zonave të mbrojtura në emër të thithjes së investimeve strategjike. Sipas këtij ligji, asnjë habitat natyror apo park kombëtar nuk do të jetë i mbrojtur nga ndërtimet dhe tjetërsimi. I vetmi që do të ketë në kontroll zonat deri dje të mbrojtura do të jetë Edi Rama. Me këtë ligj Rama dhe shumica parlamentare po i bëjnë favorin e radhës oligarkisë vendase, duke e trajtuar natyrën si shesh ndërtimi. Ata që pastrojnë paratë e pista – pasi kanë zaptuar parqet dhe hapësirën publike në Tiranë, si dhe kanë tjetërsuar një pjesë të konsiderueshme të bregdetit – tanimë nuk do të kenë asnjë kufi përveç ujdisë së interesave korruptive me pushtetarët politikë. Modeli i keqzhvillimit që po çon përpara prej vitesh qeveria po falimenton industritë vendase dhe nuk po bën asnjë përçapje në ngjitjen e Shqipërisë në zinxhirin ndërkombëtar të vlerës. Ekonomia shqiptare ka gjithnjë e më pak vend për punë të kualifikuar dhe investime afatgjata. Në vend të tyre, është duke u nxitur çmendurisht sektori i ndërtimit, pa kufij e pa kriter, ku në njërën anë pastrohen paratë e veprimtarive kriminale e korruptive dhe në tjetrën mbahet në këmbë një rrjetë klienteliste që forcon kapjen e shtetit dhe shoqërisë nga partia në pushtet. Lëvizja BASHKË ishte sot në protestë bashkë me veprimtarë mjedisorë për t’iu kundërvënë këtij ligji shkatërrimtar për natyrën dhe parametrat e zhvillimit të qëndrueshëm. Në protestë u ndeshëm me indiferencën dhe, në një rast, rrugaçërinë e deputetëve anonimë e famëkëqij të pushtetit. Ata e mendojnë veten të përjetshëm. Por e kanë gabim. Po afrohet dita kur secili prej tyre do të japë llogari përpara ligjit dhe popullit për krimet dhe gjëmat.

Ndaje në rrjet

Kopjo linkun dhe ndaje me miqte

https://levizjabashke.al/qendrime/ne-shqiperi-i-mbrojtur-eshte-vetem-korrupsioni/