Logo e Levizjes Bashke

GËZUAR PASHKËT BESIMTARËVE ORTODOKSË!

Sakrifikimi për të mirën e përbashkët dhe shëlbimi përmes ringjalljes ishte mesazhi i Krishtit.

“Në fillim erdhën flatrat, më pas erdhi Engjëlli” – shkruan Niko Kazanxaqi. “Në fillim erdhi dëshira për liri. Liria nuk ekzistonte, por befas, nga thellësitë e errëta të skllavërimit, një njeri lëvizi krahët e tij të lidhur me zinxhirë shpejt, dhunshëm – njësoj si të ishin flatra; e më pas një tjetër, e një tjetër, e në fund i gjithë populli. Ky është një moment i madh e i tmerrshëm që po kalojmë. Dëshira për liri është bërë e padurueshme; flatrat po përplasen vrullshëm; çlirimtari po vjen.”

Lëvizja BASHKË u bashkohet në festë dhe urim bashkëqytetarëve tanë ortodoksë në këtë ditë të shënuar. Bashkë mund t’ia dalim të ndërtojmë një jetë shoqërore të begatë e të virtytshme, në liri, solidaritet e respekt reciprok.