SHQIPËRIA NUK KA LIRI POLITIKE

15 / 100

Sipas Freedom House Report, për vitin 2022 Shqipëria nuk ka bërë hapa para sa i përket lirive politike dhe të drejtave civile.

A është për t’u habitur ky vëzhgim, kur viti 2023 nisi me pengesat burokratike të institucioneve gjyqësore dhe shtetërore për njohjen dhe pjesëmarrjen në zgjedhje të një subjekti të ri në skenën politike – Lëvizjes BASHKË?

Një muaj më parë Transparency International e la Shqipërinë në vendin e 101 sa i përket nivelit të korrupsionit. Sa për krahasim, Kosova në vitin 2020 renditej në vendin e 104, ndërsa në vitin 2022 u ngjit në vendin e 84.

Ndërkohë shqiptarët përbënin numrin më të lartë të azil-kërkuesve në Britaninë e Madhe për vitin 2022.

Gjyqtarë të korruptuar e funskionarë të diskredituar po bëjnë çmos për të na penguar sepse ata – ashtu si ne – e dinë: ne përfaqësojmë të gjithë ata shqiptarë që rebelohen kundër këtij sistemi kleptokratik.

Ne jemi zëri që u bën thirrje të rinjve në prag të dëshpërimit që të mos largohen, por të na bashkohen.

Ne e dimë se #bashkë do t’ia dalim.

Skip to content