DY PUNËTORË TË VRARË SOT!

Në portin e Durrësit, punëtori 19-vjeçar u tërhoq zvarrë nga vinçi dhe vdiq. Në Kashar, 50-vjeçari ra nga lartësia e objektit ku punonte.

Lajme të tilla janë kthyer në rutinën makabre të realitetit që është Shqipëria – Shqipëria e punëtorëve që përditë masakrohen në vendin e punës.

Organizata Politike ka denoncuar vazhdimisht vrasjet e punëtorëve anembanë vendit me qëllim maksimizimin e fitimeve të oligarkëve.

Megjithatë ne nuk kemi ngelur vetëm te denoncimi. Ne kemi vepruar në mënyrë aktive drejt zgjidhjes së vetme për të dalë nga kjo situatë: krijimit të sindikatave.

Pa sindikata të forta e aktive, shfrytëzimi në punë do shtohet, e po ashtu edhe vdekjet. Pa organizim sindikal, rrugët e emigrimit do vazhdojnë të mbushen nga të rinj e të vjetër të cilëve u ka vdekur shpresa në vendin e tyre.

1 Maji po afron!

Skip to content