PSE RRITET ÇMIMI I NAFTËS?!

Shqipëria është vend me burime të konsiderueshme të naftës dhe gazit natyror. Atëherë,

– pse e gjithë nafta që qarkullon në tregun shqiptar është e importuar? Sepse importuesi thuajse ekskuziv është Shefqet Kastrati!

pse rafineria që përpunonte naftën në Ballsh dhe nxirrte 12 nënprodukte të saj u la të shkatërrohej? Sepse nëse do ishte funksionale do mbulonte 33% të nevojave të tregut shqiptar, duke i hequr 1/3 e tregut Shefqet Kastratit!

– pse çmimi i naftës në Shqipëri është më i larti në rajon dhe nuk reflekton kurrë uljen e naftës në tregjet ndërkombëtare? Sepse e çmimin e vendos Edi Rama dhe Shefqet Kastrati!

Ata që ankohen sot për rritjen e çmimit të naftës, dje heshtën kur naftëtarët ishin në grevë urie. Naftëtarët u thyen, rafineria u shkatërrua, edhe një herë fitoi pushteti i oligarkisë me fytyrën e Edi Ramës. Populli shqiptar do të zgjohet vetëm atëherë kur të ketë kuptuar se demokracia dhe drejtësia sociale kalon përmes përpjekjeve të punëtorëve për punë dhe jetë me dinjitet.

Skip to content