Mbi përgjimet e publikuara nga gazeta Bild

64911005 2166183383507169 7422413814949216256 n

Përgjimet e fundit të publikuara nga gazeta Bild dëshmuan publikisht se si qeveria e sotme, ashtu si paraardhëset e 3 dekadave të fundit, përdorin dy mekanizma për të siguruar votat e pushtetit: aparatin shtetëror dhe lidhjet me oligarkinë.

Shantazhi dhe kërcënimi – jo liria e zgjedhjes – janë mjetet që legjitimojnë pushtetin. Shantazhi për largimin nga puna e punonjësve të administratës shtetërore dhe të bizneseve private – kërcënimi për një jetë në skamje e varfëri.

Shitja e votës për 5000 lekë të paktën mbart bindjen se ‘shërbëtorët e popullit’ janë në fakt hajdutë. Hedhja e votës lirisht për njërën apo tjetrën palë mbart vetëm iluzionin se hajdutët do t’i shërbejnë popullit.

Kur lirinë për të zgjedhur nuk e kanë të gjithë por vetëm një pjesë e popullit, atëherë shkuarja në votime nuk është më pjesëmarrje në vullnetin kolektiv, por në rastin më të mirë iluzionin vetjak se duke votuar mund të ndryshohet diçka.

Refuzoje procesin dhe mos u bëj pjesë e legjitimimit të bandave partiako-oligarke.

BOJKOTO zgjedhjet!
ORGANIZOHU në sindikata punëtorësh!
ORGANIZOHU në unione studentore!
ORGANIZOHU në referendume popullore!


/Organizata Politike/

Skip to content