Jo dhunë dhe padrejtësi, por dashuri dhe drejtësi

Kjo shprehje shkruhej në pankartën e një vogëlushi gjatë marshimit funebër në kujtim të 27-vjeçarit Enea Ftoi, i cili u gjend i vdekur në rrethana të dyshimta në komisariatin e qytetit të Korçës.

Prej dy ditësh, familjarët e të ndjerit aludojnë për shenja dhune në trupin e viktimës dhe akuzojnë policinë për racizëm dhe mohim të t’drejtave elementare të njeriut.

Dhuna fizike dhe verbale në komisariatet e policisë ka çuar në disa vdekje brenda pak vitesh, ku rasti më flagrant është ai i 20-vjeçarit Estref Halili që u shty drejt vetëvrasjes pas presionit psikologjik në polici. Policia, me thellimin e pabarazisë dhe nënshtrimin e shtetit ndaj oligarkëve, është kthyer në mjet brutal dhune kundër qytetarëve më të varfër të vendit.

Ashtu si vogëlushi, edhe ne kërkojmë drejtësi për 27 vjeçarin Enea Ftoi.

Skip to content