Dy ditë, dy vdekje

Dje, në galerinë nr 4 të kompanisë “DEMA – PATIN” në minierat e Klosit ka gjetur vdekjen nga shpërthimi i lëndëve eksplozive, punëtori P.M, 57 vjeç.

Sot, po nga shpërthimi i minave, në galerinë D të minierës së Bulqizës humbi jetën minatori Angjelin Shahini 52 vjeç.

Fotografia e Organizata Politike

Në këto kushte, ku vdekja e minatorëve është bërë vrasje, e përsëritur dhe pothuajse e përditshme, fjalët e ngushëllimit duhen zëvëndësuar me fjalët e revoltës dhe organizimit.

Minatorët po i vret privatizimi pa investime dhe për fitime të shpejta të pronarëve dhe shtetarëve. Ne kemi shpresë dhe besim se minatorët, ashtu si dje, do të dinë të ngrihen edhe sot.

Solidarizohemi me minatorët dhe vendosemi kurdoherë në mbështetje të plotë me jetën, djersën dhe kauzat e tyre.

Skip to content