PUNËTORË TË TË GJITHË VENDIT, BASHKOHUNI!

Sot, 5 minatorë kanë mbetur të plagosur rëndë në thellësitë e minierës së Klosit. Këto ngjarje dramatike vijojnë të shpërfaqin faktin se minierat e veriut të vendit janë kthyer në ferrnajë danteske që ushqehet me jetë njerëzish dhe ku askush nuk mban përgjegjësi për askënd.

Fotografia e Organizata Politike

Madje të akuzuarit gjithnjë si fajtorë janë vetë viktimat dhe jo xhelatët e tyre, padronët e etur për fitime dhe shtetarët e zhytur gjer në fyt, që vazhdojnë të mbyllin sytë karshi gropave të zeza që po marrin përmasën e vrasjes dhe varrit masiv social.

Punëtorët anembanë vendit ndodhen në gjendje mjaft të vështirë, ku përveç bukës, nuk janë të sigurtë as për jetën e tyre, paçka se shtojnë me shpejtësi zerot e bosave në llogaritë bankare. Punëtorët, sot, më shumë se kurrë kanë nevojë të bashkohen për veprim. Për jetë, bukë dhe dinjitet.

PUNËTORË TË TË GJITHË VENDIT, BASHKOHUNI!

90713510 2717724975019671 289718105578405888 n
Skip to content