Kur politika bëhet estetike, estetikja duhet të bëhet politike!

21 Janari kërkon dy herë drejtësi. Një herë penale, për të vënë përpara përgjegjësisë urdhëruesit dhe dorasit e vrasjes politike të katër qytetarëve në demonstratë. Herën e dytë shoqërore, për të ndrequr padrejtësitë që i shtynë katër njerëz të varfër drejt plumbave: papunësinë, shfrytëzimin, pabarazitë dhe nëpërkëmbjen.

Qeveria e sotme nuk ka bërë asnjë hap përpara për të thelluar hetimin dhe afruar vënien përpara përgjegjësisë penale të vrasësve të djeshëm. Përkundrazi, ajo ka bërë transfuzion politik me gjakun e 21 Janarit për të hedhur shumë hapa mbrapa në drejtësinë shoqërore. Sot vrasësit e 21 Janarit janë të lirë, ndërsa varfëria dhe persekutimi i të varfërve sa vijnë e thellohen. Sot të varfrit vriten në skela e miniera, në rrugë, burgje e spitale, kudo e kurdoherë për interes të një grushti politikanësh dhe biznesmenësh.

Boshllëkun e drejtësisë pushtetarët e sotëm duan ta mbushin me ekzibicionizëm artistik, siç është edhe pseudo arti i rrugës në Tiranë. Ndaj pikërisht sot, më 21 Janar, si aktivistë të Organizatës Politike vendosëm të ngjyenim me të zezë estetizmin qeveritar dhe të linim me të kuqe shenjën e drejtësisë së munguar: 21.

Kur politika bëhet estetike, estetikja duhet të bëhet politike!

ORGANIZATA POLITIKE

Skip to content